Herkesin konuştuğu hareket… Kim bu hakem

EURO 2024 Çeyrek Final karşılaşmasında Türkiye, Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda Hollanda ile karşı karşıya geldi. Milliler, 1-0 öne geçtiği maçta rakibine 2-1’lik skorla yenilerek turnuvaya çeyrek finalde veda etti.

Karşılaşmada Hollandalı futbolcu Xavi Simons, futbolcumuz Mert Müldür’e çok sert bir müdahalede bulundu.

KIRMIZI KART VERMEDİ

Maçın 30. dakikasında Mert Müldür’den topu kapmak isteyen Xavi Simons, Mert’in baldırına bastı ve sarı kart gördü. Oyuncuların yoğun itirazlarına rağmen VAR hakemi Fransız Jerome Brissard, orta hakem Clement Turpin’i uyarmadı ve Hollanda sahada 11 kişi kalmaya devam etti.

Turpin’in yardımcılıklarını aynı ülkeden Nicolas Danos ve Benjamin Pages yaptı. Müsabakanın dördüncü hakemi, Almanya Futbol Federasyonundan Felix Zwayer oldu.

AHMET ÇAKAR: FRANSIZ HAKEM SİMONS’U ATMALIYDI

Eski hakem Ahmet Çakar Sabah gazetesindeki köşesinde, “Sahadaki hakem iyiymiş gibi görünüyor ama en önemli hatası, ilk yarıda Xavi Simons’u atmamasıydı. Simons, Mert’in kaval kemiğine şiddetli bir şekilde bastı. Fransız hakem Clement Turpin sarı kart verdi, VAR da devreye girmedi” ifadelerini kullandı.

DENİZ ÇOBAN: ACIMASIZCA BASTI

Eski hakem Deniz Çoban, Clement Turpin ve ekibinin yönetimini şu ifadelerle değerlendirdi:

Fransızların ünlü hakemi, zorlu maçların gediklisi Turpin, maç boyu Hollandalıların sertliklerine göz yumdu. Hollanda takımına sadece 4 sarı kart çıkarttı. Aslında bu 4 sarı karta ilave en az 4 sarı kart, bir de kırmızı kartı hak etmişlerdi. Maçın hemen başında, 10.dakikada Barış’ı ceza sahasına girerken yaka paça indirdiler, faul sarı kart yerine hakem devam dedi. Simons, Mert Müldür’e acımasızca bastı lütfen sarı kartı çıktı. Bence kırmızı kart daha doğru olurdu. 50’de Gakpo Salih’e bastı sarı çıkmadı. 72’de Schouten Salih’e bastı yine sarı kart çıkmadı. 79’da bu kez Van de Ven Samet’i sakatladı yine sarı kart çıkmadı. ‘Turpin canımızı yaktı!’ desem yeridir. Milli takımımıza ‘Helal olsun!’ diyorum ve onları gönülden tebrik ediyorum.”

NİHAT KAHVECİ: POZİSYON KIRMIZI KART

Pozisyonu yorumlayan eski milli futbolcu Nihat Kahveci, “Mert Müldür’ün ayağına bastıkları pozisyon kırmızı kart. VAR neden çağırmıyor. Adam oyuncumuzun ayağına net bir şekilde bastı. Neden VAR’a çağırıp kırmızı kart demiyorsunuz” şeklinde konuştu.

ŞAHAN GÖKBAKAR: ALLAH BİN KERE BELANIZI VERSİN

Ünlüler de hakeme tepki gösterdi. En sert tepki gösterenlerin başında ise Şahan Gökbakar vardı. Gökbakar yaptığı paylaşımda, “Buna kırmızı kart vermeyen biri hakem falan değildir. Allah bin kere belanızı versin sizin gibi hakemlerin de, sizi bu maça atayan organizasyonun da! Ayrımcı ve ikiyüzlü UEFA” dedi.

CLEMENT TURPIN KİMDİR

Clement Turpin 16 Mayıs 1982 yılında Fransa’da dünyaya geldi. İlk kez FIFA hakemliğine 2010’da başladı. 2014 FIFA Dünya Kupası elemelerinde görev alan Turpin, ayrıca 2018 FIFA Dünya Kupası’nda hakemlik yaptı. Turpin, 2022 UEFA Şampiyonlar Ligi finalini yönetti.

Turpin’in yönettiği Türk maçları:

Başakşehir 1-2 Sevilla / 16.08.2017 (UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu)

Fenerbahçe 1-0 Braga / 10.03.2016 (UEFA Avrupa Ligi son 16 turu)

Lazio 0-0 Trabzonspor / 12.12.2013 (UEFA Avrupa Ligi grup maçı)

Türkiye 2-1 Kazakistan / 02.09.2011 (Avrupa Şampiyonası elemeleri)

Türkiye U17 6-1 Çekya U17

Türkiye U17 3-0 Ermenistan U17

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir